Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Entreprenørskap

Vi har i flere år jobbet med entreprenørskap som arbeidsmetode. Under denne "boksen" ligger aktiviteter der ungene må bruke sine kreative evner.

Vi har årlige entreprenørskapsprosjekter på alle avdelingene. Vi syns dette er en artig og lærerik måte å jobbe på, både for barna og personalet. Vi mener at vi gjennom disse prosjektene får ivaretatt barnas rett til medvirkning på en god måte.

Entreprenørskap er et begrep som kan være litt vanskelig å forklare. I Lillevollen dreier det seg om at barn og voksne samarbeider om å skape noe i lag. Hele prosessen fra idè til produkt er viktig. Barna skal føle at det er deres prosjekt (så får resultatet bli som det blir). Produktene kan bli vidt forskjellige ting som f.eks et bilde, en skulptur, ei bok, dyrking av grønnsaker eller en konsert – og noen ganger blir det ingen ting fordi vi ikke får det til.

Vi har fokus på sosial verdiskaping der barna erfarer at flere får til ting i lag enn det hver enkelt kan få til alene. Vi observerer at barna lærer mye i prosessen der de fordyper seg i ulike tema over tid. For oss er det med «tid» veldig viktig. Vi stresser ikke på for å bli ferdige med noe, vi tar den tiden ungene trenger. Prøving og feiling er greit, det viktigste er at både barna og personalet lærer noe i prosessen. Vi har hele tiden fokus på barnas medvirkning slik at de skal føle at dette er noe de alle har vært med på å skape.

 

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 75 58 46 60 eller barnehage@lillevollen.no. Du kan også bruke vårt kontaktskjema.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå