Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Om Lillevollen Barnehage

Lillevollen Barnehage er en enkeltstående barnehage - organisert som en ideell stiftelse.

Våre avdelinger

Barnehagen er bygd som to adskildte hus med to avdelinger på hvert hus, ei småbarns- og ei storbarnsavdeling. I 2020 åpnet vi et nybygg som forbinder husene. Nybygget huser fellesrom for barna, kontor og personalrom.

På småbarnsavdelingene er det 1-2-åringer. Som regel går man fra små- til storavdeling på samme hus, og vi prioriterer at søsken får plass på samme hus så langt det lar seg gjøre. Storavdelingene har barn fra 2-3 år og oppover.

flere barn leker inne på puterom

Vi har valgt å organisere oss med egne avdelinger for de yngste for å bedre kunne ivareta behovene deres. De yngste har behov for fysisk boltreplass, de trenger ro rundt bleieskift og plass til vogner som de sover i. Samtidig ser vi at de små har stor glede av å være i lag med dem som er eldre - og omvendt, så vi har dørene åpne mellom avdelingene en del. Og ute leker alle i lag.

Fordeler med fire avdelinger

Barnehagen oppleves ikke som "stor" fordi husene er avskjermet mot hverandre og utearealene er romslige. De største fordelene ved å være fire avdelinger er at barna får flere lekekamerater på samme alder og at vi har et stort fagmiljø.

Vi ser det som et stort pluss at barna har mange lekekamerater å velge mellom. Det blir ikke så sårbart som hvis de er få på samme alder/utviklingstrinn. De er mest i lag med de andre på avdelinga, men leker også en del på tvers av husene. Vi har også faste grupper som er aldersinndelte på tvers av avdelingene. F.eks kan treåringene ha turdag mens fireåringene maler og femåringene har prosjektarbeid. 

fagbøker i bokhylle

En annen fordel med såpass stor barnehage er at vi har et stort faglig miljø. Med 10 barnehagelærere har vi variert kompetanse. Det er mange som deler og hjelper hverandre med oppgaver og ansvar. Vi mener det er en trygghet både i forhold til den pedagogiske kvaliteten og for sikkerheten at fagmiljøet er robust.

En tredje fordel er at vi kan avlaste hverandre ved fravær, vi er ikke så avhengige av vikarer utenfra. Lillevollen Barnehage har 1,5 ekstra stillinger som brukes der det er behov. Slik sikrer vi at ungene møter kjente voksne hver eneste dag.

Stiftelse og økonomi

At barnehagen er organisert som en ideell stiftelse gir økonomiske fordeler. Eventuelle overskudd forblir i barnehagen, ingen tar ut utbytte. Dette gir oss gode rammebetingelser for å drive en best mulig barnhage for barna.

et barn leker med togbane på gulvet

Lek, tilhørighet og kunnskap er våre kjerneverdier

Sammen med våre velkvalifiserte medarbeidere har barna trygge, gode og allsidige rammebetingelser for egen utvikling og en god barndom. Her på nettsiden kan du lese mer om hvordan vi setter våre kjerneverdier ut i praksis.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 75 58 46 60 eller barnehage@lillevollen.no. Du kan også bruke vårt kontaktskjema.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå