Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Uteliv i barnehagen

Vi er mye ute - både i barnehagen og på turer.

Barn tilegner seg kunnskap gjennom lek og samspill og ved å bruke kroppen sin. Bevegelse stimulerer hjerneutviklingen, og gir allsidige erfaringer. Det er altså viktig for barns læring at de får være i bevegelse.

På tidlighøsten er vi ofte ute nesten hele dagen. Etterhvert som det blir våtere, kaldere og mørkere, blir det mere inneliv. Vi er likevel ute hver dag. Utelivet tar seg mer opp igjen når det blir lysere og mildere dager. De yngste har korte utelek-økter i vinterhalvåret. De blir lettere kalde enn de større barna som er i mer aktivitet. Vi avpasser uteleken etter deres behov for mat og søvn.

Gymsal i Stordalshallen

Vi er i gymsal en dag i uka på høsten og vinteren. Da disponerer vi Stordalshallen noen timer. Det er en idrettshall som ligger i gangavstand fra barnehagen. Vi syns det er supert å kunne være inne og utfolde oss når det kan være vått, kaldt og glatt ute. Ungene elsker å få springe fort uten alt yttertøyet på seg.

Vi har mange ulike aktiviteter som gjør at barna er glade og slitne når de kommer tilbake fra Stordalshallen. Da er det godt med ei skikkelig kvilestund! Det er storavelingene som er mest i hallen, men to-åringene blir også med innimellom.

Turdager

Vi bruker nærområdet til turer, f.eks 4H-gården, Maskinisten, Breilia, Symra og Rønvikfjellet. Men vi tar også buss og drar til fjæra, biblioteket, museum eller konsert i byen. Turene varierer etter årstidene. Hver vår/tidligsommer drar vi på tur til Keiservarden med de eldste. Dette er noe de gleder seg til lang tid i forveien. 

Vi bruker området på Symra og i Breilia mye på vinteren da det her er fine akebakker og mye artig å finne på. Vi er også på 4H-gården der vi får møte mange dyr, og kjøre med hest og vogn. Gården ligger i gangavstand og uteområdet på gården er fint, og innbyr til mye fysisk lek. De yngste drar mest på tur til de nærmeste områdene. Det er en lekeplass med fotballbane like i nærheten, og dit er det fint å dra både for å springe og klatre.

Du kan lese mer her:

 Pedagogiske innhold

 

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 75 58 46 60 eller barnehage@lillevollen.no. Du kan også bruke vårt kontaktskjema.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå