Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Utelek

I Norge er utelek en del av kulturen. Vi er ute i all slags vær, og har fine nærområder som vi bruker mye.

På tidlighøsten er vi ofte ute nesten hele dagen. Etterhvert som det blir våtere, kaldere og mørkere, blir det mere inneliv. Vi er likevel ute hver dag. Utelivet tar seg mer opp igjen når det blir lysere og mildere dager. De yngste har korte utelek-økter i vinterhalvåret. De blir lettere kalde enn de større barna som er i mer aktivitet. Vi avpasser uteleken etter deres behov for mat og søvn.

Barn tilegner seg kunnskap gjennom lek og samspill og ved å bruke kroppen sin. Bevegelse stimulerer hjerneutviklingen, og gir allsidige erfaringer. Det er altså viktig for barns læring at de får være i bevegelse, og da er uterommene ypperlige arenaer.

Vi bruker nærområdet til turer, f.eks 4H-gården, Maskinisten, Breilia, Symra og Rønvikfjellet. Vi tar også buss og drar til fjæra, biblioteket, museum eller konsert i byen. Turene varierer etter årstidene. Hver vår/tidligsommer drar vi på tur til Keiservarden med de eldste. Dette er noe de gleder seg til lang tid i forveien. 

Vi bruker området på Symra og i Breilia mye på vinteren. Her er det fine akebakker og mye artig å finne på. Vi er også på 4H-gården som har et flott uteområde. Der får vi møte mange dyr, og innimellom kjøre med hest og vogn. Gården ligger i gangavstand og området innbyr til mye fysisk lek. De yngste drar mest på tur til de nærmeste områdene. Det er en lekeplass med fotballbane like i nærheten, og dit er det fint å dra både for å springe og klatre.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 75 58 46 60 eller barnehage@lillevollen.no. Du kan også bruke vårt kontaktskjema.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå