Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Litt info

- om hvordan vi "fordeler" ungene i leken både ute og inne

På grunn av at kullene var større i 2021 og 2022, har vi mange barn født disse årene. Vi vil derfor ha noen flere barn i tiden fremover enn det vi vanligvis har. Og da må vi fordele oss på flere rom.

Vi har likevel en god del areal å gå på, det er god plass i Lillevollen. Vi oppfyller også både pedagog- og bemanningsnorm. Det er barnehagemyndigheten som godkjenner arealet til barna, og hos oss har vi mange kvadratmeter "for mye". Det er vi glad for. Vi mener det gir bedre kvalitet at ungene har god plass til lek og aktiviteter. I tillegg blir det bedre arbeidsforhold for de voksne.

to barn leker med dinosaurfigurer

Vi er opptatt av at barnegruppene ikke skal bli for store under lek og aktiviteter, så vi fordeler barn på de ulike rommene. Personalet vurderer fortløpende om det er greit at noen leker alene på rom. Barna som leker alene, er hele tiden under oppsyn. Det er vindu i dørene. Vi mener barn trenger å øve seg på å leke i lag uten at det er voksne tett på dem hele tiden. Barna gir også uttrykk for at de vil være alene. Men, det er selvfølgelig viktig at personalet observerer slik at vi vet at leken er god for alle. Hvis dere foreldre syns dette virker utrygt, snakk med pedagogene slik at de kan fortelle hvordan det fungerer for ditt barn.

De yngste er ute på formiddagen før storavdelingene kommer ut. Da får de ha hele lekeplassen for seg selv, og tempoet er lavere. Etter hvert som det blir mer vår, vil alle være mer ute gjennom hele dagen. Da er det ofte grupper av barn som er på tur eller aktiviteter utenfor barnehagens område. Det er god plass på uteområdet, og ungene sprer seg utover.

Når alle er ute samtidig, er det viktig at personalet er tett på, både for å støtte og for å observere. Noen barn trenger mer fysisk kontakt og nærhet til voksne for å kunne føle seg trygge og utfolde seg i leken. Likedan inne. Det er ingen barn som blir presset til å leke uten en voksen til stede. Vi oppmuntrer dem til å tørre litt mer, f.eks ved at de leker "alene" på et rom mens en voksen sitter i den åpne døra.

 

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 75 58 46 60 eller barnehage@lillevollen.no. Du kan også bruke vårt kontaktskjema.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå