Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

58 prosent pedagogdekning

Lillevollen Barnehage har bedre bemanning og mer areal pr barn enn gjennomsnittet. Velkvalifisert personale og god plass er nøkkelen til høy kvalitet.

Vi er stolte av å ligge høyere på bemanning, pedagogdekning og areal enn gjennomsnittet både på nasjonalt nivå og i Bodø kommune. 

Kompetanse og kvalitet hører sammen

Lillevollen barnehage har valgt å styrke kvaliteten ved å ha høyere bemanning enn det som er kravet i barnehageloven. Kunnskap er en av våre kjerneverdier, og vi mener at godt utdannet personale er nøkkelen til god kvalitet. Vi har derfor en pedagogdekning på hele 58 prosent. Våre øvrige pedagogiske medarbeidere har alle lang erfaring, og har mye kunnskap om barn og bans utvikling. Noen av dem er såkalt "ufaglærte". Vi har heldigvis liten turn-over, og har fått beholde våre pedagogiske medarbeidere over lang tid. Det at de var ufaglærte da de begynte her, betyr ikke at de ikke har meget god kompetanse i barnehagefaget etter mange år i jobb.

Tall fra barnehagefakta.no

Dette er fra Utdanningsdirektoratets oversikt. Den viser at vi har 5,6 barn pr ansatt der lovens krav er 6,0. Lillevollen Barnehage har 9,6 barn pr pedagog der barnehageloven sier det skal være maks 14 barn. Det høres litt teoretisk ut med slike regnestykker, men i praksis har disse desimalene mye å si for hvor mye voksenkontakt det enkelte barn får, og for hvilken kompetanse barnehagens personale har.

Bilde av Lillevollens resultat på barnehagefakta.no

Pedagogenes plantid kompenseres

Alle barnehagelærere har avsatt plantid til lesing, planlegging, evaluering, foreldresamarbeid etc. I de fleste barnehager må denne tiden tas ut ved kortere vakter eller ved avsatt kontortid i løpet av dagen. I Lillevollen barnehage dekkes pedagogenes plantid opp slik at det ikke blir dårligere bemanning når pedagogene er ute av avdeling. Å ha full bemanning gjennom uka påvirker kvaliteten på det pedagogiske arbeidet og på omsorgen for barna. Det gjør også arbeidsdagen lettere for personalet. Vi tenker det slår ut på lavere sykefravær og større jobbtilfredshet - noe som igjen gagner barna.

Ekstra stilling

Barnehagen har også ei halv stilling som er avsatt til å avlaste avdelingene ved fravær og til å ta unna det meste av kjøkkenarbeidet.

Fysisk innemiljø

Arealnormen sier noe om hvor god plass det skal være inne. I Lillevollen barnehage har vi god plass. Vi har mange smårom å fordele ungene på, vi har to gode "boltrerom" for fysisk lek og et stort nytt fellesrom med skyvedører til overbygd terasse. Gode fysiske rom har utrolig mye å si for det psykososiale miljøet til barna. De får mulighet til å fordype seg i lek og aktiviteter uten å bli forstyrret. Det blir også mye mindre støy og bedre inneklima når det ikke er så mange inne på hvert rom.

 

 

 

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 75 58 46 60 eller barnehage@lillevollen.no. Du kan også bruke vårt kontaktskjema.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå