Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Barnehagens organisering

Lillevollen Barnehage er en stiftelse som drives på ideelt grunnlag. Barnehagen eier seg selv kan man si.

Ideell stiftelse

Barnehagen ble i sin tid bygget av en gruppe foreldre som trengte barnehageplass til sine barn. De valgte å organisere seg som en stiftelse. Det er altså stiftelsen som eier barnehagen. Stiftelsen ledes av et styre som rapporterer til Stiftelsestilsynet. Alle som jobber i Lillevollen, er ansatt i stiftelsen. Eventuelle overskudd går tilbake til driften av barnehagen igjen. De siste årene er overskuddene avsatt til vedlikehold og oppgraderinger av inne- og utearealer. 

Praktisk drift

Siden barnehagen står helt alene, har vi ingen administrasjon eller driftsavdeling som ordner ting for oss. Vi som jobber i barnehagen styrer alt sjøl - og må ordne alt sjøl - også det som ikke har med pedagogikk eller barn å gjøre. Ting vi ikke kan eller har lov til å gjøre, leier vi folk/firmaer til, men vi prøver å fikse mest mulig sjøl - gjerne i lag med ungene - slik at vi sparer penger.

Denne organiseringen har både fordeler og ulemper. Den gjør oss sårbare når det skjer litt uforutsette ting som f.eks store snøfall eller mye holkeføre. Men den gjør også at det er kort vei til å ta beslutninger og å få iverksatt dem. Personalet har dermed en variert jobb med stor innflytelse på sin egen hverdag, noe som bidrar til trivsel og stå-på-vilje. Alle tar mye ansvar både i jobben med ungene og med praktiske ting, noe som kommer alle til gode. Foreldrene er også lette å be hvis vi trenger hjelp til noe, og det setter vi stor pris på!

Noe som også er en fordel med at personalet er involvert i praktiske gjøremål, er at ungene lærer at ting ikke gjør seg sjøl, at alle må bidra for at vi skal ha det skikkelig og pent rundt oss. De er med på småreparasjoner, rydding, varebestillinger osv. Det tror vi er en lærdom som det er viktig å ha med seg videre i livet.


 

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 75 58 46 60 eller barnehage@lillevollen.no. Du kan også bruke vårt kontaktskjema.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå