Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Barn og søvn

Det er helt normalt at barnet ikke vil legge seg på kvelden eller at det våkner kjempetidlig på morran. Løsningen er ikke å ta fra barnet søvn på dagtid!

Vi legger til rette for at alle barn får mulighet til å hvile i løpet av dagen. De yngste ligger i vogn. Etter hvert som de vokser ut av vogna, får de ligge på golv/sofa hvis de har behov for en dupp. Når barna slutter å sove, vil de likevel ha behov for å ha pause, spesielt i mørketida. Da har vi hvilestund med lesing, lydbok eller rolig musikk. Vi tilpasser oss det enkelte barns behov, og avtaler med foreldrene hva som er best.

Barn sover i vogn, bare føtter stikker ut

Vi har mange års erfaring med å legge barn som ikke vil sove, og kan gi tips og råd som kan være nyttige når man står i "legge-kampen" om kvelden (- eller veeeeldig tidlig om morran...).

Det er dere foreldre som kjenner barnet best, vi kan bare gi generelle råd som vi har erfart virker. Men det kan være til god hjelp bare å få snakket om utfordringene og fortvilelsen man gjerne kjenner på når leggetiden trekker ut, så ikke nøl med å be om en samtale med pedagogen.

Her er en artikkel hentet fra nrk.no om sammenhengen mellom søvn og hjerneutvikling. Små barn trenger en god dupp i løpet av dagen for at hjernen skal utvikle seg optimalt!

www.nrk.no/ytring/uvitende-foreldre-skader-barns-utvikling-1.14668875

 - Og her er mer stoff fra dinhjernehelse.no:

dinhjernehelse.no/rutiner-er-digg-for-sovnen/

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 75 58 46 60 eller barnehage@lillevollen.no. Du kan også bruke vårt kontaktskjema.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå