Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Kosthold i Lillevollen Barnehage

Her er litt info om kostholdet i Lillevollen. Dette er noe foreldre generelt er veldig opptatt av. Og det er selvfølgelig utrolig mange meninger om temaet. Vi har valgt å følge de nasjonale rådene om mat i barnehagen, og de går stort sett ut på vanlig sunt “bondevett”.

I grove trekk gjør vi det slik:

  • Tilbud om frukt og/eller grønt til hvert måltid
  • Brødskiver til frokost. Her styrer personalet litt for at det ikke skal bli kaos når barn går til og fra.
  • Brødskiver eller varmmat til lunsj. Pålegg varieres gjennom uka, og ungene får velge mellom litt forskjellig. Ungene spiser absolutt mest av skinkeost og leverpostei. Vi har også kaviar, makrell i tomat, salami, servelat, syltetøy, prim, kvitost, brunost og egg.
  • Søte pålegg som syltetøy og prim er bare en gang i uka. 
  • Egg er for tiden sjeldent på grunn av noen som har allergi.
  • Salamien er av typen God og mager
  • Varmmaten varierer litt, vi rullerer stort sett på 3-4 retter slik at barna skal bli vant til dem. Nå i vinter er det kjøttboller i hjemmelaga tomatsaus og pasta, havregrøt (de får sukker på grøten) og fiskebasert rett med potet og grønnsaker. 
  • Melk og vatn til drikke
  • Yoghurt en gang i uka, som regel med havregryn oppi
Barnetegning av barn som danser inne i et hus, malt i klare farger.
Det kan være vanskelig å få ungene til å spise varmmaten. De som ikke vil spise, får tilbud om brødskive eller knekkebrød etter ei stund slik at de får i seg mat. Vi skal prøve Bofisk sin fiskegrateng, og se om ungene liker den. Den er dyr, men det kan jo være verdt det hvis de spiser den. Det er mye fisk i den. De som er allergiske eller av overbevisningsgrunner ikke spiser all mat, får alternativer.
 
Mange barnehager har kuttet alt av søte pålegg og yoghurt. Vi har ikke vært så drastiske, men har begrenset det til en gang i uka. (Noen får oftere for rett og slett å få i dem mat). De nasjonale kostholdsrådene har en klar anbefaling om at vi skal fremme mat-glede, og da tenker vi at pålegg som ungene syns er litt stas å få, er med på dette. Selv om det altså er litt sukker i. Vi syns jo også at grøt uten sukker virker veldig stusselig...
 
Vi har en sjelden gang noe godt, f.eks popkorn når førskolegruppa har film-dag eller en Kvikk Lunsj når de er på langtur.  På karneval og nissefest får de også noe ekstra, men ikke i mengder.
 
Det viktigste for oss er at ingen går sulten fra bordet - alle skal få mat som de liker. Ungene blir oppfordret til å smake, men vi presser dem ikke. Hovedmålet for alle måltidene er at barna skal bli mette på sunn og næringsrik mat. Barn er jo forskjellige, og noen er veldig kresne. Vi ser at det blir utrolig mye matsvinn hvis vi serverer mat som mange ikke liker, så vi eksperimenterer ikke mye. 
 
Nå er det jo varslet en voldsom prisoppgang på husholdningsvarer. Vi får se det litt an om vi må øke kostpengene enda mer. Vi gjør det vi kan for å redusere matsvinnet, og handle økonomisk. Vi får varene fra Rema, og opplever veldig god service derfra. De leverer fersk og fin frukt og grønt, og det er god holdbarhet på varene. Melk og yoghurt kommer direkte fra Tine.
 

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 75 58 46 60 eller barnehage@lillevollen.no. Du kan også bruke vårt kontaktskjema.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå