Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Utvikle styrke til å stå i motvind

Vårt mål er at barna utvikler en god selvfølelse slik at de kan takle livets utfordringer.

Vi mener barna opplever ”den gode barndom” best når de leker. Derfor har vi valgt ”lek” som kjerneverdi. Leken er noe av det viktigste i et barns liv. Den skal derfor ha en framtredende plass i barnehagen, både ute og inne, og være et gjennomgående tema i hverdagen.

Lek er barnas uttrykksform og kilde til læring. Gjennom leken får barna ny kunnskap og opplever tilhørighet til barnegruppa og til barnehagen. Samtidig får de erfaring med å ”stå i motvind” – de får bryne seg på hverandre og lærer at et samspill krever smidighet fra alle parter. 

Barn aker

Barn trenger hjelp og støtte for å utvikle en god selvfølelse. Vårt mål er at hvert enkelt barn skal utvikle tro på seg selv, tro på at de skal kunne mestre livets utfordringer. Å ha tro på egen mestringsevne er en beskyttelsesfaktor mot mobbing og krenkelser. Barna skal få øvelse i å stå opp for seg selv og sine meninger. De må lære seg å håndere krenkelser, og til det trengs det trening i sosialt samspill med aktive voksne som kan veilede dem. 

Barna skal få erfaring med at de mestrer å løse konflikter, de skal lære at man er venner selv om man krangler og er uenige innimellom. Slik utvikler de sosial kompetanse og tro på seg selv selv om livet går dem imot noen ganger. De trenger hjelp innimellom for å løse konfliktene. Vi oberverer hele tiden, og griper inn når vi ser barna ikke greier å ordne opp på egen hånd. Da stopper vi uartig adferd, og snakker om hvordan vi bør være mot hverandre for at alle skal ha det bra. Det er lov å være uenige og krangle litt, men barna må lære seg hvor grensene går for det som ikke er greit. Slik læring kommer bare gjennom erfaring.

to små barn leker på mange puter og madrasser

Å stå i motvind dreier seg også i aller høyeste grad om å beherske naturelementene her i Bodø. Her er det mye motvind uansett hvilken vei man går... Vi er mye ute i all slags vær slik at ungene får kjenne på vær og vind, og lære å mestre forholdene som f.eks is og snø. Vær som vi voksne kan synes er litt ufyselig, er noe som mange barn liker fordi det åpner seg muligheter til å leke med vann, gjørme og sørpe.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 75 58 46 60 eller barnehage@lillevollen.no. Du kan også bruke vårt kontaktskjema.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå