Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Måltidet - et sosialt møtepunkt

Måltidene skal være sosiale møtepunkt og være fristende for barnas appetitt.

Barna får frokost, lunsj og så et lettmåltid i to-tida. Frokosten er brød eller knekkebrød med pålegg. Lunsjen består av brødmat eller varmretter med fisk eller kjøtt og potet/grønnsaker. Vi har også grøt innimellom. Lettmåltidet er litt enklere med frukt/grønt og f.eks yoghurt, fiskekake eller knekkebrød. Til drikke velger barna om de vil ha melk eller vann.

Voksen og barn ser på hverandre ved matbordet

Vi vektlegger en god atmosfære ved måltidene der personalet er aktive deltakere i samspillet mellom barna. Vi er gode rollemodeller for både bordskikk og for det å tørre å smake på nye ting. Barna smører på brødskivene sine selv - med litt hjelp går det ganske bra...

Noen barn har allergier, er vegetarianere eller spiser ikke enkelte matvarer pga religion. Vi tilrettelegger for dette. Bodø kommune oppfordrer barnehagene til å be om legeerklæring hvis barn ikke kan spise vanlig mat. Det er svært komplisert for oss å tilberede mat etter individuelle ønsker, og vi har ikke mulighet til å imøtekomme alle spesielle kostholdsønsker. Vi serverer mat basert på de nasjonale kostholdsrådene.

Barna på storavdelingene har med seg matpakke til lunsj en dag i uka. Den ligger i tursekken. Vi ønsker å videreformidle den norske friluftsliv-kulturen til barna, og her hører matpakken med.

Mange barn spiser ute

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 75 58 46 60 eller barnehage@lillevollen.no. Du kan også bruke vårt kontaktskjema.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå