Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Språkstimulering

To hjelpemidler i språkarbeidet

Språksprell

Språksprell er et pedagogisk materiale til ulike språklige leker for å styrke barnas språkutvikling. Formålet med lekene er å stimulere barnas språklige bevissthet. Dette er med på å gi barna en felles språklig plattform der de stiller med mer like forutsetninger når de møter skriftspråket på skolen. Lekene er veldig artige å holde på med både for barn og voksne, her lekes det med språket og spesielt de ulike lydene.

Lekene er delt inn i fire områder:

  1. Oppmerksomhet for lyd
  2. Rim og regler
  3. Stavelsesdeling
  4. Forlydsanalyse

TRAS

TRAS-skjemaet er et hjelpemiddel når vi observerer det enkelte barns språkutvikling. Tidlig registrering av språkutvikling - er et skjema som alle kommunens barnehager bruker. Skjemaet hjelper oss å systematisere observasjonene vi gjør av barnas språk, slik at vi kan sette inn tiltak om nødvendig. Foreldrene ser på skjemaet i lag med læreren på foreldresamtalen, og får forklart hvordan barnet ligger an i språkutviklingen. Skjemaet viser tydelig hvis det er områder barnehagen og foreldre bør hjelpe barnet med. Skjemaet sendes skolen før skolestart etter samtykke fra foreldrene.

 

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 75 58 46 60 eller barnehage@lillevollen.no. Du kan også bruke vårt kontaktskjema.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå